8 000 de oameni au scandat la Mioveni: JOS GUVERNUL!

oamnei de susLa ora 12, angajaţii de la Uzina Dacia Mioveni au venit încolonaţi pe platoul din faţa Casei Sindicatelor din oraş. Aceştia, susţinuţi şi de alţi angajaţi din mediul privat şi-au manifestat dezaprobarea faţă de măsurile anunţate de Guvern, cum ar fi trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat dar şi faţă de tergiversarea construirii autostrăzii Piteşti-Sibiu, atât de necesară Uzinelor Dacia.

Oamenii au afişat pancarte cu mesaje dure şi au strigat următoarele lozinci: „Dragnea vrem şi cartea ta!”, „Tudose nu fi prost, lasă codul cum a fost!” , „PSD, ciuma roşie!” . De asemenea, protestatarii au cerut demisia guvernului, pe care l-au numit unul format din hoţi. Nici primarul Ion Georgescu nu a scăpat de ironiile oamenilor, mai ales după interviul pe care l-a acordat şi unde i-a avertizat pe muncitorii de la Dacia că roboţii aşteaptă la poarta uzinei. Muncitorii i-au transmis că : „Te-ai grăbit cu interviul şi ţi-ai pregătit sicriul!”.

lozinca1

Printre liderii care le-au vorbit oamenilor s-a aflat şi Costin Dumitru de la BNS care a atras atenţia asupra faptului că se încearcă dezbinarea claselor sociale.  Dumitru Costin a explicat că astăzi s-a dat o circulară către toate prefecturiile din ţară, pentru ca prefecţii să cheme la negocieri liderii de sindicate, decizie pe care acesta anumit-o de tip KGB-ist. Protestarii nu s-au declarat mulţumiţi pe deplin de acestă manifestare şi promit că în curând vor merge la Bucureşti.

lozinca dragnealozinca2

Top