Strat de zăpadă de 47 cm, la Bîlea Lac

balea lacMeteorologii au anunţat că, în ultimele zile, la altitudini de peste 2.000 metri, grosimea stratului de zăpadă  a înregistrat variaţii uşoare, la început a continuat să scadă, dar în ultima perioadă a crescut uşor, ca urmare a precipitaţiilor predominant sub formă de ninsoare. Ieri după-amiază, stratul de zăpadă măsura 47 cm, la Bâlea Lac, şi 30 cm, la Vf. Omu.

La altitudini de peste 2.000 m, în partea superioară a stratului, se regăsesc 2…3 cm de zăpadă proaspătă depusă peste plăcile de vânt sau crustele de gheaţă preexistente. Până pe 13 noiembrie, la ora 20, vremea se va încăzi de la o zi la alta, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, dar cu precădere în primele şi ultimele 24 de ore ale intervalului se vor semnala precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ. La altitudini mai mici de 1.800 m, temperaturile nocturne vor fi cuprinse în general între -4 şi -2, la începutul intervalului, şi între 1 şi 3, în noaptea de duminică spre luni, iar cele diurne, între 2 şi 5 grade, în prima zi, şi între 6 şi 11 grade, luni.

Pe fondul încălzirii vremii şi al precipitaţiilor mixte, stratul va prezenta unele variaţii nocturne-diurne, dar tendinţa va fi de scădere, ca urmare a umezirii şi topirii zăpezii.

Top