Eveniment emoţionant la Ştefăneşti – 90 de ani de la moartea lui I.C. Brătianu

stefanesti1Primăria Ştefăneşti a organizat, vineri, la Schitul Florica un eveniment comemorativ care a marcat 90 de ani de la moartea Prim-Ministrului României Mari, marele om de stat născut în Argeş, I.C Brătianu. Ilustrului înaintaş i-a fost adus un pios magiu de oameni de cultură, preoţi dar şi de reprezentanţii a mai multor partide politice, care pentru câteva moment au dat uitării disensiunile şi orgoliilor politice.

 

Evenimentul a fost organizat şi cu Arhiereasca Binecuvântare a Înalt Prea Sfinţitului Calinic Argeşeanul care a ţinut şi slujba de pomenire a ilustrului înaintaş. La eveniment au fost invitați preoții orașului,părintele Protosinghel Caliopie Ichim,dar și protopopul de Pitești-Laurențiu Dinu,preotul Nicolae Dinică de la Biserica Domnească din Curtea de Argeș unde se regăsesc o parte din mormintele familiei Brătianu și Valentin Olteanu,preotul paroh de la Biserica Buna Vestire-Sfântul Mina,ctitorie a celui care i-a fost ca și Brătianu pentru Ferdinand,sfătuitor al lui Mihai Viteazul,Logofătul Ivan Norocea.

Şi reprezentanții  a trei partide politice: PSD, PNL şi PMP au depus coroane pentru cel care a fost prim-ministrul României Mari, ALDE lipsind deşi ca doctrină se declară fiind adevăraţii liberali, deşi, după cum bine se ştie familia Brătianu se confundă cu Partidul Naţional Liberal. Comemorarea s-a înfăptuit după canoanele bisericeşti şi cutumele poporului român cu prosoape, colivă şi colaci.

Top