Marea Unire a românilor a reunit şi cetăţenii din TOPOLOVENI

TOPOLOVENIPrimarul Gheorghiţă Boţârcă a organizat şi anul acesta câteva evenimente deosebite menite să celebreze Marea Unire a românilor. Acesta împreună cu o delegaţie a depus coroane la Monumentul Eroilor, activitate urmată apoi de câteva manifestări culturale. În prezenţa unui sobor de preoţi, aceştia au adus un pios omagiu înaintaşilor care s-au jertfit pentru sfântul nostru pământ. Oraşul Topoloveni a reuşit în ultimii ani să devină un punct atractiv atât pentru investitori, cât şi pentru simplii turişti care trec pragul acestei vechi aşezări munteneşti.

Ca orice comunitate umană şi cea din Topoloveni îşi are suportul în existenţa unei activităţi economice care a asigurat oamenilor de aici cele necesare traiului. Localnicii s-au specializat, în timp, pe diverse meserii care pot asigura înfiinţarea unor fabrici de mobilă, confecţii, ambalaje ori a unui parc industrial. Chiar dacă vorbim de un mediu urban, oamenii au reuşit să înveţe şi îndeletnicirea agriculturii şi zootehniei. Tocmai de aceea, în prezent, au ajuns să fie lucrate culturi de viţă de vie, livezi, culturi de legume şi căpşuni sau să se crească peste 3768 capete animale (bovine, ovine, porcine).

Viticultura este un sector important deoarece este atestat faptul că în Topoloveni există o bogată tradiţie în cultivarea viţei-de-vie şi producerea vinurilor.

 Sunt documente care susţin că la 1700 pe harta Ţării Româneşti (tipărită la Padova), stolnicul Constantin Cantacuzino a notat numele unde se aflau podgoriile ce produceau cele mai bune vinuri, printre ele figurând şi cele de la Topoloveni.

 Toate aceste resurse ajută un investitor, prin retehnologizare sau înfiinţare de fabrici, să-şi dezvolte o afacere garantată. De asemenea, el poate investi în formarea unui centru de colectare, sortare, ambalare, refrigerare, a unui antrepozit de băuturi alcoolice sau în realizarea unei ferme de creştere a animalelor şi a unui abator.

Pentru cei pasionaţi de vânătoare (căprioare, mistreţi, păsări, raţe sălbatice, fazani) în zonă sunt păduri bogate în vânat, care pot oferi, totodată, şi clipe de relaxare şi linişte pentru cei care nu vânează. Pentru activităţi de agrement şi recreere există, de asemenea, şi o Asociaţie Sportivă care organizează campionate de fotbal la nivel judeţean, dar şi între instituţii.

TOPOLOVENI2

Top