1 DECEMBRIE, pios omagiu adus eroilor la Albeştii de Argeş

Monument albestii de argesUnirea de la 1918 nu a rămas fără ecou nici în frumoasa comună argeşeană, Albeştii de Argeş. Adevăraţi români, copiii satului au mers la Monumentul Eroului unde au depus coroane de flori şi au susţinut un moment emoţionant dedicat celui mai important moment al naţiei noastre. Micuţii au fost însoţiţi de primarul Gabriel Popa care a rămas plăcut impresionat de devotamentul elevilor.

„Este o zi specială pentru toţi românii, iar comuna Albeştii de Argeş nu putea face excepţie de la comemorarea înaintaşilor noştri. Este cunoscut faptul că şi zona noastră şi-a adus jertfa supremă, prin soldaţii săi, în toate războaiele de întregire a neamului românesc.”, ne-a declarat primarul localităţii.

Comuna Albestii de Arges este situata in partea de Nord-Vest a judetului Arges si reprezinta o unitate administrativ teritoriala puternica, cu 5671 de locuitori care isi desfasoara activitatea in diverse ramuri si sectoare economice locale si judetene. Asezarea comunei intr-o zona de deal (dealurile subcarpatice) confera conditii prielnice dezvoltării pomiculturii si agriculturii, ramuri in care este antrenata cea mai mare parte a fortei de munca. Se invecineaza la Nord cu comunele Corbeni si Cicanesti, la sud cu comunele Valea Danului si Valea Iasului, la Est cu comuna Musatesti si la vest cu comuna Valea Danului. Cel mai apropiat oraş este Municipiul Curtea de Argeş situat la o distanţă de aproximativ 10 km. De asemena municipiul Pitesti este situat la o distanţa de aproximativ 46 km.

Sate componente: Albestii Ungureni, Albestii Paminteni, Dobrotu, Bratesti, Doblea, Florieni si Dumiresti.

Top