“Lovituri din click in click" - Campanie contra violenţei desfăşurată la CORBENI

CORBENI COPIITinerii din nouă comunități mici din sudul României au organizat campanii pentru a aduce în atenția comunităților locale subiectul tabu al violenței în cuplu și pericolul puțin cunoscut al expunerii copiilor și tinerilor în mediul online. Printre tinerii voluntari s-au numărat şi cei din Corbeni Argeş.

Sub denumirea Lovituri din click in click"!, membrii Asociației Corbeni Plai Argeșean, Corbeni, s-au implicat în campania de prevenire a violenței în mediul online în rândul copiilor din clasa a VII-a de la scoala din localitate.  În urma unui sondaj facut în rândul acestora, a reieşit faptul că toți au conturi pe rețele de socializare, dar nu cunosc pericolele la care se expun. 20 de elevi au participat la un atelier la care au învățat despre pericolul expunerii online a imaginilor și acceptării prieteniei persoanelor necunoscute.

Elena Alexandra Dogaru, Stefania Sandu, Gabriel Sandu, Andrei Sebastian Dorobantu, Ioana Chitu, Andrei Visoiu, Ioana Alexandra Dumitrache, Miruna Dinescu, Miruna Neagu si Teodora Lungu sunt cei 10 voluntari care au ales drept grup tinta un numar de 20 de elevi de clasa a VIII-a de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Corbeni. S-a facut o cerere de finantare si au fost alocati 2.400 de lei pentru acest proiect, pe care au trebuit sa-i cheltuiasca pentru afise, pliante si alte materiale de genul acesta. Cei 20 de copii trebuie sa devina mesagerii prevenirii violentei online. Ei si voluntarii au avut deja cateva intalniri, ultima având loc în luna decembrie, toate actiunile desfasurate fiind de un succes neasteptat.

Top