Potrivit Sindicatului Europol, în această situaţie se află sute de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție Câmpina, în timp ce la Școala de Agenți de Poliție Cluj sumele au fost virate încă din luna ianuarie.

"În aceste zile am primit mai multe sesizări din partea colegilor noștri, elevi ai școlilor de poliție, care ne-au sesizat despre faptul că nu și-au primit cel mai elementar drept, respectiv norma de hrană pentru luna ianuarie și februarie.

Pentru a înțelege fiecare despre ce este vorba, vă spunem că elevii școlilor de poliție care promovează examenul de admitere semnează un contract cu Ministerul Afacerilor Interne, pe o perioadă de 10 ani, în care se angajează că își vor desfășura activitatea în Poliție. În caz contrar, dacă aleg să demisioneze, aceștia sunt obligați să plătească întreaga școlarizare, cazare și masă pe care o primesc.

Astfel, pe perioada în care se află în unitățile de învățământ primesc 3 mese/zi iar pe perioada în care sunt în practică, aceștia trebuie să primească, conform legii, contravaloarea în bani a hranei. Deși sunt deja în practică din luna ianuarie, nici până în prezent, cei câteva sute de elevi din cadrul Școlii de Agenți de Poliție Câmpina nu au primit suma de 676 de lei corespunzătoare normei de hrană.

Este inadmisibil ca acești elevi să fie bătaia de joc a unor incompetenți, mai ales că nu vorbim despre drepturi salariale ci despre norma de hrană. Să nu uităm că elevii școlilor de poliție se află oricum într-o situație de inechitate și discriminare în raport cu colegii lor care s-au încadrat direct. Spunem asta deoarece în timp ce colegii lor încadrați direct primesc salariu din prima luna, ei primesc doar solda de elev în cuantum lunar de 109 lei pe perioada de școlarizare", se arată într-un comunicat al Sindicatului Europol.