A fost parcursă procedura conform Legii nr. 60/1991 – republicată pentru organizarea acestui protest și ieri, 19 martie, am participat la ședința Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din cadrul Primăriei Municipiului București. SNST continuă astfel programul protestelor, așa cum a fost anunțat inițial, până la soluționarea revendicărilor.

Ordonanța de Urgență nr. 91/2017 care modifică Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a stabilit noi corecții și majorări ale salariilor pentru mai multe ministere, unități deconcentrate și pentru majoritatea categoriilor de personal bugetar. Deși membrii noştri se situează la limita inferioară în ceea ce privește nivelul salarial și în pofida faptului că SNST a depus mai multe amendamente ce ar fi reglementat dezechilibrele și inechitățile existente, angajații acestor instituții au fost omiși din nou, salariile lor fiind înghețate sau reduse în raport cu salariile celorlalte categorii de bugetari.

Cu toții vrem ca drepturile salariale să ne fie respectate și să avem condiții de muncă decente. Factorii decidenți au uitat de noi și pentru aceasta ne vedem nevoiți să ieșim în stradă şi, aşa cum am mai făcut-o, să le amintim că existăm. Dacă vrei ca împreună să recâștigăm respectul profesional pentru cei care muncesc în domeniul nostru de activitate, atunci fii solidar cu toți colegii tăi și vino pe data de 28.03.2018 în fața sediului Ministerului Muncii și Justiției Sociale la acest mare protest al celor care muncesc în Sport și Tineret. Până acum și-au anunțat susținerea salariații din  Ministerul Tineretului şi Sportului, Cluburile Sportive Municipale, Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, Complexurile Sportive Naţionale, Casele de Cultură ale Studenţilor, Cluburile Sportive Universitare şi din Federaţiile Sportive Naţionale - a declarat conducerea Sindicatului Național pentru Sport și Tineret.