Cumperi o mașină la mâna a doua? Află ce trebuie să faci

avocatgherNoii proprietari ai mașinilor vor avea la dispoziție 90 de zile de la vânzare ca să anunțe direcțiile de permise și înmatriculări despre faptul că au devenit proprietarii acelor mașini, potrivit unor prevederi care vor intra în Codul rutier de la 20 mai 2018. Cumpărătorii neglijenți, care nu vor folosi acest termen pentru a-și îndeplini obligația, se vor trezi cu suspendarea înmatriculării adică cu o interdicție de a circula cu respectivele mașini pe drumurile publice. Noii proprietari trebuie să ducă la autorități numeroase documente în afară de actul care atestă transferul de proprietate.

 

Din 20 mai, Codul rutier se modifică în sensul că va fi interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării. Iar una dintre nereguli care va duce la va duce la suspendarea înmatriculării fi neglijența cumpărătorului unei mașini la mâna a doua de a cere transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la cumpărare, la autorități. Aceste modificări vor fi aduse de Ordonanța Guvernului nr. 14/2017.

În situația în care noul proprietar nu solicită înscrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul de 90 de zile de la vânzare, înmatricularea vehiculului se suspendă de drept până la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate - spune avocatul Cătălin Gherzan.

Top