Militar argeşean - mort pe litoral!

312f3e1f b993 439f a2e4 9e35fedb21ff 820x300Cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță au fost solicitate, marți după-amiază, pe plaja Trei Papuci din Constanța pentru a acorda asistență unui bărbat scos inconștient din apa mării.

 

Pacientul în vârstă de aproximativ 30 de ani este supus protocolului de resuscitare.

Acesta este primul caz de înec înregistrat la Constanța de la debutul acestui sezon estival.

Temperatura apei mării are 17 grade Celsius, iar pe plajele din Constanța și Mamaia, salvamarii au arborat steagul roșu, semanal ce interzice scăldatul în apa mării din cauza pericolului de înec.

  • UPDATE 2

Tânărul care a murit înecat, astăzi, la Constanța era pușcaș marin, în cadrul Batalionului 307 Infanterie Marină Babadag.

„Sublocotenentul Cătălin-Gabriel P., în vârstă de 24 de ani,de la Batalionul 307 Infanterie Marină, a decedat în garnizoana Constanța, în timp ce se afla în afara programului orar al unității. Aflat pe o plajă din municipiul Constanța, în timpul liber, militarului i s-a făcut rău după ce a intrat în apa mării. Un echipaj  SMURD, solicitat prin serviciul 112, i-a acordat ajutorul medical de urgență la fața locului și a efectuat manevre de resuscitare timp de aproape o oră însă, cu tote eforturile depuse, ofițerul a decedat“, a declarat purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Navale, col. Corneliu Pavel.

Decesul tânărului de 24 de ani, originar din Pitești, a intrat în atenția Parchetului Militar, „iar o comisie de cercetare, numită de comandantul unității, verifică împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment“, a mai precizat sursa citată.

Cătălin Gabriel P. era absolvent al Academiei Forțelor Terestre, promoția 2017 și era necăsătorit. Tânărul avea un frate geamăn, de asemenea ofițer în Armata României.

  • UPDATE 1

Tânărul scos inconștient din mare pe digul din dreptul plajei Trei Papuci din Constanța a fost declarat decedat, la capătul a 60 de minute de resuscitare.

Potrivit autorităților, este vorba despre un piteștean de 24 de ani, cadru militar.

Tânărul se afla la scăldat alături de un prieten care îl aștepta pe mal. Un bărbat care făcea kitesurfing în zonă l-a auzit pe militarul de 25 de ani strigând după ajutor, el fiind și cel care l-a scos în cele din urmă din apă.

Polițiștii constănțeni se află și ei la locul tragediei, unde desfășoară o investigație.

Top