S-a adoptat proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale

35199037 399522110525819 2637443406774665216 nÎn ședința Plenului Camerei Deputaților de miercuri, 13 iunie, s-a adoptat proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/2012, pe care l-am inițiat alături de colegii mei parlamentari de Argeș și alți cosemnatari, cu toții membri PSD. 


Printre măsuri se numără delegarea calității de concesionar al distribuţiei de gaze de la Ministerul Energiei la unitățile adminitrativ-teritoriale.
Până acum, legea prevedea ca procedurile de concesionare a serviciilor de furnizare a gazelor naturale să se realizeze de către Ministerul Energiei pentru fiecare primărie în parte. Astfel, pentru extinderea, modernizarea şi realizarea de reţele noi de gaze, licitaţiile pentru concesiune se desfăşurau la Ministerul Energiei.
Prin modificările aduse se va realiza mult mai ușor dezvoltarea economică a multor unităţi administrativ-teritoriale prin dezvoltarea sau modernizarea reţelelor.
Prin legea votată astăzi se face un pas înainte în ceea ce privește descentralizarea anumitor servicii, dând posibilitatea unităților administrativ teritoriale să își gestioneze singure necesitățile.

Top