Pompierii argeșeni sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației, cu mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei, dacă situația o va impune.

Recomandăm cetățenilor să respecte indicațiile autorităților și să se intereseze din timp asupra stării vremii și a drumurilor pe care urmează să se deplaseze.
De asemenea, recomandăm populației să asigure scurgerea apelor pluviale prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, iar pe timpul manifestării fenomenelor să limiteze activitățile în aer liber.
Totodată, avertizăm cetățenii ca în cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenții de apă, nici cu căruțe sau alte mijloace de transport, și să se adăpostească în zone înalte și sigure.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU și a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență „Fiipregatit.ro”.

Rugăm populația să ia măsuri de autoprotecție și să semnaleze urgențele la 112.”