Principesa Maria, vizită la Curtea de Argeș și Topoloveni

Principesa Maria Liceul Tehnologic Forestier Regele Miha I Curtea de Arges 7 septembrie 2018 4Alteța Sa Regală Principesa Maria s-a aflat într-o vizită cu caracter public în județul Argeș, la Curtea de Argeș și Topoloveni.

 

În prima parte a vizitei, Principesa Maria a avut o întrevedere cu primarul municipiului Curtea de Argeș, Oraș Regal, domnul Constantin Panțurescu.

Alteța Sa Regală a luat parte, apoi, la festivitatea dedicată schimbării denumirii Liceului Tehnologic Forestier în Liceul Tehnologic „Regele Mihai I”. Au fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale, ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș, precum și profesori și elevi ai unității de învățământ.

În continuarea vizitei, Principesa Maria s-a recules la mormintele Regelui Mihai I și Reginei Ana de la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală și a depus flori la mormintele Regilor și Reginelor României din Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeș.

De asemenea, Alteța Sa Regală a participat, la Muzeul Municipal din Curtea de Argeș, în prezența unui public numeros, la o triplă lansare de carte regală: volumul pentru copii și tineri „Elena a României. Regina-mamă, regina suferinței și a speranței” de Adrian Cioroianu și Alexandru Groza, „Margareta. Portretul Reginei” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe și „Mihai I al României. Regele nostru. Mărturii, experiențe, amintiri regale”, antologie coordonată de Alexandru Muraru. Cu această ocazie, au luat cuvântul domnul Ștefan Dumitrache, director al Muzeului Municipal și domnul Marian Ghiță, directorul Bibliotecii Municipale. Evenimentul de lansare s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de Alteța Sa Regală.

În încheierea zilei, Principesa Maria a vizitat Fabrica de Magiun de la Topoloveni, furnizor al Casei Regale a României. Alteța Sa Regală a vizitat unitatea de producție și a degustat magiunul din prune românesc, recunoscut în anul 2011, în Uniunea Europeană, prin prima certificare a calității acordată unui produs românesc.

Top