Început ca o grădiniţă privată, Lexford Castel a ajuns în prezent şcoală gimnazială cu clasele I-VIII în care elevii au parte de un proces educaţional bazat pe cunoaştere, dezvoltare şi perfecţionare individuală şi de grup. Ca urmare a performanţelor obţinute de-a lungul timpului de elevii şi de cadrele didactice de la Lexford Castel, şcoala primară a primit anul acesta acreditare şi a fost autorizată şcoala gimnazială.

Tot de anul acesta a fost deschisă şi clasa a V-a în cadrul Lexford Castel .

Toate aceste lucruri nu fac decât să îl bucure pe managerul Cătălin Gherzan.

Începem acest an școlar cu dreptul. Am avut un an în care obiectivele noastre au fost atinse în sensul că grădinița, datorită profesionalismul și seriozității cadrelor noastre, a majorat numărul de copii. Proiectul și obiectivul de a ne acredita pe școala primară clasele 1-4 a fost atins, de anul acesta suntem o școală de sine stătătoare. Ne-am autorizat în același timp pe clasele 5-8, și cu siguranță la finalul perioadei ne vom acredita și pe acest segment. Ne-am înmulțumit și numărul de cadre didactice datorită clasei a 5-a nou formate - a spus managerul Cătălin Gherzan. 

În plus, la Lexford Castel, sălile de clasă au fost amenajate şi dotate suficient pentru a crea o atmosferă necesară studiului.