AGPRESS.RO - ITM - controale neașteptate!

ITM - controale neașteptate!

E235FDF4 8B96 4E30 9818765EEBB70B46Inspectoratul Teritorial de munca Arges a desfasurat in trimestrele II,III si IV Actiunea de control privind modul de respectare a cerintelor SSM in transportul rutier de marfuri periculoase.

 "Acţiunea a vizat atingerea următoarelor obiective specifice:

 

-Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier de mărfuri periculoase, a prevederilor legale în domeniu;

-Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă;

-Eliminarea tuturor neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare.

Astfel se are in vedere pe de o parte necesitatea îmbunătăţirii securităţii şi sănătăţii conducătorului auto si necesitatea îmbunătăţirii siguranţei rutiere pe de alta parte.

In cadrul acestei actiuni au fost efectuate controale in 14 de unitati din judetul nostru,insumand 396 de salariati, metoda utilizata fiind controlul inopinat.

 In urma controalelor au fost identificate un numar de 9 deficiente , au fost dispuse 9 masuri de remediere si au fost aplicate 8 sanctiuni contraventionale din care 7 avertismente si 1 amenda in cuantuum de 4000 lei.

Amenzile au fost aplicate pentru lipsa control medical periodic si lipsa echipament individual de protectie", transmite ITM Argeş.

Top