Veşti bune pentru salariaţii care primesc tichete de masă

tichete.cz0sjq6gw3 678x381Veşti bune pentru salariaţii care primesc tichete de masă.

 

Cinci parlamentari social-democrați au inițiat un proiect de lege pentru majorarea valorii nominale a tichetului de masă, de la 15,18 lei la 20 de lei, prin modificarea Legii 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. 
Inițiatorii propun modificarea articolului 14 (1) din Legea nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare astfel: „Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 20 de lei de la data aplicării prevederilor prezentei legi”, în condițiile în care, potrivit actualei legi, „valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 15,18 lei”. „Promovarea acestui act normativ, modificare ce constă în actualizarea valorii nominale a tichetului de masă la valoarea de 20 de lei, este determinată de valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei (înainte de impozare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei”, argumentează parlamentarii PSD în expunerea de motive a inițiativei legislative.
Social-democrații precizează totodată că „valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa”.
„Salariații vor avea un beneficiu extra-salarial de valoare semnificativă, cu care vor putea acoperi costul unei mese de prânz în timpul unei zile de lucru. Folosirea tichetelor de masă cu valoare nominală mai ridicată va crește puterea de cumpărare a beneficiarilor lor în ceea ce privește bugetul personal pentru consumul de alimente”, spun inițiatorii. Potrivit acestora, „peste 2.100.000 de angajați, aproape jumătate din populația angajată, beneficiază de tichete de masă”.

Top