Ziua Veteranilor de Război - marcată la Pitești

58610170 427473507988312 6031790751254315008 nAstăzi a avut loc ceremonia militară şi religioasă cu depuneri de coroane şi jerbe de flori, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.

 

„Ziua Veteranilor de Război este o tradiție militară şi un prilej pentru a-i omagia pe cei care au apărat cu sfinţenie valorile noastre naționale, contribuind la scrierea unor pagini importante din istoria ţării. De-a lungul timpului, Armata României a plătit un preț mare în numele generațiilor viitoare, luptând pentru apărarea şi integritatea patriei. Vom păstra mereu vie memoria eroilor noștri care şi-au pierdut viaţa în bătăliile trecutului şi în teatrele de operaţii. Această ceremonie este dedicată consolidării legăturii generaţiilor de astăzi cu cele care ne-au precedat, prin rememorarea trecului. Stimaţi veterani de război, dumneavoastră reprezentaţi modele de devotament şi patriotism autentic. Determinarea şi curajul cu care aţi pus siguranţa şi bunăstarea întregii naţiuni mai presus chiar decât propria viaţă reprezintă o sursă de inspiraţie pentru noi.”, a fost mesajul prefectului Emilian Dragnea.

Evenimentul desfaşurat la Cimitirul Eroilor din Piteşti s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare a Garnizoanei Piteşti şi a plutoanelor din cadrul structurilor judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne.

Top