Salvator în timpul liber

66096183 782041152191210 4704554223663054848 nÎncă un pompier argeșean confirmă menirea de salvator

 

În după-amiaza zilei de 23.06.2019, pe Valea Oltului, între Boița și Lazaret, a avut loc un grav accident rutier între un autoturism și un camion.
În apropiere, în trafic, se afla și colegul nostru, plutonierul major Constantin Constantin, care mergea în județul Sălaj la un curs de perfecționare. Observând amploarea evenimentului, cu misiunea de a fi salvator 24 de ore din 24, acesta nu a stat pe gânduri și a intervenit cu promptitudine. Pentru că este paramedic, a trecut imediat la evaluarea victimelor, alături de echipajul medical sosit în același timp la fața locului. A observat că șoferul încarcerat prezenta leziuni incompatibile cu viața și s-a ocupat de acordarea primului ajutor calificat celorlalte două victime. După sosirea echipajelor profesioniste a rămas conectat la intervenție și a acționat împreuna cu colegii de la ISU Sibiu. 
Din păcate, bilanțul accidentului nu a fost în totalitate pozitiv: șoferul camionului a primit îngrijiri medicale la fața locului, pasagerul din autoturism a fost transportat la spital în stare de inconștiență, iar șoferul a fost declarat decedat.
Știm că nu suntem supraoameni și că, uneori, cu toate eforturile depuse, nu putem câștiga "lupta cu moartea", dar știm că încercăm tot ce ne stă în putință, cu dăruire, curaj și emoție.

Top