Pompier argeșean - premiat de MAI

67118366 788667504861908 2232093906730745856 nUn pompier argeșean a primit emblema de onoare în cadrul manifestarilor dedicate zilei Ministerului de Interne.

 

Constantin Sergiu Lăcraru a fost răsplătit pentru munca sa, dar mai ales pentru atitudinea de care a dat dovadă, atunci când a salvat viața unui om.

Întâmplarea a avut loc acum câteva săptămâni, într-o zi în care pompierul se afla în timpul liber. Un tânăr a făcut stop cardio-respirator, prăbușindu-se chiar în fața salvatorului. Constantin Sergiu Lăcraru a acționat cu rapiditate și i-a făcut masaj cardiac, tânărul reușind, astfel, să rămână stabil până la sosirea unui echipaj medical.  

"Alături de alți colegi din MAI, dar și din IGSU, pompierul argeșean a fost premiat pentru meritele deosebite dovedite în timpul misiunilor, dar mai ales pentru omenia de care a dat dovadă când a salvat viața unui om, atunci când nu îmbrăca uniforma militară, aflându-se în timpul liber.

Curajul și devotamentul, cele două cuvinte care definesc arma pompierilor, au fost pe deplin dovedite de salvatorul argeșean: curajul de a te lupta cu moartea pentru a salva viața unui om și devotamentul față de semeni.

Ne înclinăm și îi mulțumim colegului nostru pentru exemplul pe care îl oferă!", transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș.

Top