Angajații Primăriei Mioveni renunță pentru o zi la maşinile personale

a88f0da23a161aaa130f444ae08c0760În perioada 16 – 22 septembrie 2019 se va desfășura a optsprezecea ediție a „Săptămânii Europene a Mobilității” (European Mobility Week) sub deviza "Mergi cu noi! (Walk with us!)". Tema din acest an aduce în prim plan „mersul pe jos și ciclism în condiții de siguranță” și evidențiază în mod clar un mod de deplasare care este de prea multe ori subestimat: mersul pe jos.

 

În această perioadă, la Mioveni, sunt organizate activităţi de conştientizare a populaţiei cu privire la necesitatea schimbării structurii transportului cu mașina şi promovării modalităţilor de transport nepoluante.

Astfel, la nivelul orașului va avea loc  o  campania de informare – promovare cu titlul: ”SĂPTĂMÂNA MOBILITĂȚII EUROPENE LA MIOVENI”, iar cetățenii vor primi flyere informative despre eveniment, broșuri despre importanța utilizării cu precădere a mijloacelor de transport în comun, a utilizării bicicletei și a mersului pe jos și se vor posta postere tematice.

Vineri, 20 septembrie 2019, se va marca evenimentul ”O zi fără mașină”- ce are drept obiectiv renunţarea la maşinile proprii în folosul transportului public, a bicicletelor şi a mersului pe jos, acţiunea fiind de natură a conştientiza comunitatea în legătură cu necesitatea reducerii emisiilor de gaze de eşapament.

Angajaţii Primăriei Mioveni vor veni la serviciu, vineri, doar pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, renunţând la maşinile personale, conducerea instituţiei marcând în acest fel “Săptămâna europeană a mobilităţii”. 

Top