La acest eveniment deosebit au participat reprezentanți ai autorităților locale, iar din partea Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, Filiala Argeș – președintele asociației col.rt. ȚÂNȚARCU ALEXANDRU, vicepreședinte adj pr.r. DAN ARSENESCU și membri ai familiei celui sărbătorit.

Distinsul veteran s-a născut la 20 decembrie 1919 în comuna Bascovele, sat Ursoaia, într-o familie săracă de țărani, cu 4 copii. A terminat scoala primară, după care s-a angajat la o cârciumă.

La vârsta de 16 ani a plecat spre București și s-a angajat mai întâi la o prăvălie, apoi la un depozit de lemne, iar mai târziu la descărcare vagoane de piatră pentru construirea șoselei Bucuresti-Alexandria.

In 1941, la vârsta de 21 de ani, a fost recrutat în armată; dupa 4 luni de instrucție, din pricina unui accident, a fost repartizat ca telefonist la o unitate militară dislocată în Chișinău.

Se intoarce în țară 4 luni mai târziu, redislocat la o unitate de aviație de lângă București. Aici face scoala de șoferi după care este încadrat pe funcție de șofer în serviciul de aprovizionare al respectivei unități.

Pe toată durata războiului a rămas în această unitate ca șofer, iar mai târziu, datorită calităților sale, devine mecanic auto până la terminarea războiului.

Dupa terminarea războiului, se angajează ca șofer în București, unde rămâne timp de 11 ani.

În anul 1943, cunoaște pe viitoarea soție, cu care se căsătorește 4 ani mai târziu.

În 1952 se angajeaza la SOVROMPETROL, din localitatea Gura Ocniței - Ploiesti. După o anumită perioadă de timp, se angajează la Schela de Extracție Petrol Leordeni –Arges.

Datorita distanței și dorința de a fi mai aproape de casă și soție, se angajează tot în domeniul petrolului, la Stația de Extracție Petrol Bascov-Arges, unde va lucra până la ieșirea la pensie.

Se stabilește cu familia în com. Bascov, unde cumpără o suprafață de pământ pe care își construiește casa în care locuiește și astăzi.

Neavând copii, adoptă unul din copiii surorii lui, care erau 7 la număr, o fată, pe care o crește și de la care are 2 nepoți.

Astăzi, la ceas de sărbătoare, aceștia, dar și ceilalți nepoți se bucură că, iată, împreună pot sărbători acest important eveniment din viața familiei.

În încheiere, distinsul veteran de război ne-a spus barbateste : VA ASTEPT SI LA ANUL, LA 101 ANI !

La împlinirea venerabilei vârste, membrii Asociației Naționale a Veteranilor de Război - Filiala Argeș, îi ureaza un sincer: LA MULȚI ANI!!!