Să știți că până de curând, termenul dispensar nu exista pentru locuitorii comunei Valea Iașului. Acum, din fericire avem unul, și ne pregătim pentru al doilea - spune edilul Nicolae Barbu.

Așadar, la Ungureni, la acest moment există un dispensar cu condiții foarte bune.

Era o dorință veche a noastră. Aici s-au mutat două cabinete medicale individuale, iar față de spațiile de până acum s-au făcut pași importanți, în sensul în care există o sală de tratament, se poate face un tratament ambulatoriu, o injecție, o perfuzie, ceea ce este bine - spune primarul din Valea Iașului.

Planurile mari în comună sunt legate de finanțarea de la Ministerul Dezvoltării, finanțare ce ar trebui să sprijine construirea dispensarului în Mustățești.

Noi am solicitat brut 29 de miliarde de lei vechi. Dispensarul de aici va fi mult mai mare, va avea și cabinet stomatologic. Sperăm să primim cât de curând un răspuns privind finanțarea, iar apoi vom da drumul la treabă. Eu spun că anul acesta, totul va fi gata - spune Nicolae Barbu.

Important este că la Valea Iașului, în funcție de localitate, cetățenii vor merge spre cele două dispensare, iar astfel nu vor mai fi nevoiți să parcurgă drumuri lungi pentru simple controale medicale.