Primarul din Mioveni - Țin să fac unele precizări

43192731 545099035904015 4435905947738570752 nEdilul de la Mioveni transmite un mesaj cu privire la cometarii publice și reacții referitoare la presupuse focare de infecție, sau alte potențiale pericole care pot atenta la siguranța și sănătatea copiiilor din creșele și grădinițele aflate în orașul Mioveni.

 

Deoarece pe unele grupuri ale rețelelor de socializare au apărut cometarii publice și reacții referitoare la presupuse focare de infecție, sau alte potențiale pericole care pot atenta la siguranța și sănătatea copiiilor din creșele și grădinițele aflate în orașul Mioveni, în urma unei analize făcute la fața locului, cu argumente și date concrete, doresc să fac următoarele precizări.
Toate unitățile de învățământ din oraș, cu accent deosebit pe cele pentru preșcolari sunt monitorizate atent de personal calificat, iar situațiile deosebite sunt raporate și analizate de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică Argeș. Toate spațiile din creșe și grădinițe au fost dezinfectate preventiv și igienizate corespunzător cu soluții speciale, iar acest lucru se repetă periodic. De asemenea, spațiile publice, precum parcurile și locurile de joacă din oraș au fost dezinfectate cu soluții care nu pun în pericol sănătatea copiilor, dar care au efecte asupra eventualilor viruși purtați de vânt sau de persoanele contagioase. Cu toate acestea, majoritatea virușilor se transmit pe cale virală (strănut, atingerea unor obiecte infectate, lichide, mucozități), motiv pentru care, un copil infectat, aflat în contact cu ceilalți copii din grădiniță sau parc, va transmite boala și celorlați prin atingere, împrumutarea jucăriilor, faptul că împart mancarea, sticlele de apă, cănile, sau prin diverse alte metode. Sunt aspecte simple și evidente care trebuiesc luate în calcul, înainte de a căuta vinovați. 
În ceea ce privește scarlatina, varicela sau alte boli contagioase cu risc mare de îmbolnăvire, vă asigur că nu există, în nicio grădiniță din Mioveni, vreun caz confirmat.
Încă un aspect asupra căruia s-a discutat este legat de faptul că unii copii ar fi prezentat stări de rău, greață, senzații de vomă ca urmare a alimentleor consumate la masa de prânz. Vă asigur că toate bucurăriile, blocurile alimentare și spațiile în care se servește masa sunt igienizate și dezinfectate permanent și dețin avize sanitar-veterinare. Dacă s-ar fi folosit, în mod accidental, vreun aliment neconform la prepararea mesei pentru copii, cu siguranță ne-am fi confruntat cu îmbolnăviri la scară generală și cu efecte vizibile, pe termen lung. 
În concluzie, comentariile neavizate, părerile și zvonurile și nu fac altceva decât să alimenteze temerile celorlați părinți, de bună credință.
Copiii sunt bunul nostru cel mai de preț și, în calitate de părinte, susțin ca normele de siguranță sanitare și de igienă să fie respectate cu strictețe. Înțeleg și respect faptul că vă interesează modul în care sunt tratați copiii dumneavoastră, dar consider că este în folosul nostru, al tuturor, să comunicăm, să dialogăm civilizat și că atragem atenția autorităților prin căi convenționale, atunci când constatăm inadvertențe.

Top