ISJ Argeș a împlinit 50 de ani!

124562458070bc129ec5 0ca950df837eb7c5e9962dbb79bd4a30Cu prilejul ,,Zilei mondiale a educației”, Inspectoratul Școlar Județean Argeș aniversează 50 de ani de la înființarea instituției.

 

Anul Centenarului Marii Uniri dobândește, din această perspectivă, o dublă valență, legitimând existența IŞJ Argeș ca principală instituție de management educațional, având drept obiective prioritare asigurarea cadrului organizatoric și funcțional favorabil creșterii calității serviciilor educative în școli, facilitarea performanțelor elevilor și ale cadrelor didactice și încurajarea unui parteneriat real între școală și comunitate.

Se marchează astfel o jumătate de secol în care Inspectoratul Școlar Județean Argeș a funcționat ca o punte între generații și ca un element de consecvență în evoluția spirituală, culturală și economică a județului nostru. La temeliile trainice ale învățământului, culturii și artei, științei și literaturii române stă jertfa educatorului, a dascălului, de la acela din cel mai modest sat înfundat într-un colț de țară, până la savantul care propagă știința în marile amfiteatre universitare.

Prin această gală, organizatorii evenimentului își propun să-i reunească pe toți cei care au contribuit și contribuie la atingerea excelenței în învățământul argeșean și să celebreze 50 de ani dedicați performanței, seriozității și stabilității.

Evenimentul este marcat prin mai multe momente semnificative derulate în această zi specială: dezvelirea plăcii comemorative, lansarea unui volum monografic IȘJ Argeș și o Gală a Educației Argeșene.

Lucrarea lansată, denumită ,,Compendiul monografic”, reprezintă, așa cum sugerează titlul, o celebrare a efortului depus de-a lungul timpului de cei care au contribuit la a menține vie flacăra cunoașterii în școlile din județul Argeș.

În Anul Centenarului, când Inspectoratul Școlar Județean Argeș împlinește 50 de ani de la înființare, adresez cadrelor didactice multă sănătate și îmi exprim convingerea că vor continua cu succes munca de aur a generațiilor ce au făcut ca învățământul românesc și cel argeșean să dăinuie, indiferent de modificările apărute pe parcursul anilor.

La mulți ani! - este mesajul transmis de Dumitru Tudosoiu, inspectorul general al ISJ Argeș.

Top