Proiecte importante prezentate de Primăria Piteşti

54268440 587896098287493 4121085802719477760 nConferinţă astăzi a Primăriei Piteşti în care au fost prezentate proiectele aflate în derulare și prioritățile.

 

Mă bucur să vă anunț că pregătirile pentru Simfonia Lalelelor sunt avansate și preconizăm că cea de-a 42-a ediție va fi cel puțin la fel de amplă ca cea de anul trecut, când am avut un număr record de participanți. De asemenea, și anul acesta, intrarea la expoziția de la Casa Cărții va fi gratuită - a spus primarul Cornel Ionică.

Acesta a prezentat şi alte proiecte ale municipalităţii.

În altă ordine de idei, suntem în stadiu avansat cu preluarea de către municipalitate a terenurilor de la Stadion, precum și cu semnarea contractului cu CNI pentru Sala Polivalentă, proiect care ar trebui să fie introdus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern cel târziu săptămâna viitoare - a mai spus acesta.

Primarul a vorbit şi despre continuarea lucrărilor de modernizare, extindere și reamenajare a diverselor zone din Pitești, precizez că o parte din ele sunt în plină desfășurare, iar altele în prag de finalizare. Vorbim aici despre: lărgirea părții carosabile cu amenajare trotuare în zonele Maior Șonțu - Târgul din Vale, continuarea lucrărilor pe Calea Drăgășani, b-dul Frații Golești (unde se va crea și o pistă de biciclete) sau strada Vasile Chicoș, Va începe și reabilitarea a zeci de străzi printre care strada Vasile Lupu, b-dul Eroilor, strada Nicolae Labiș, între timp realizându-se reparații diverse apărute după sezonul rece. Procedura cu privire la platformele îngropate se află în ultima fază de evaluare, acest serviciu inovator aducând multiple beneficii comunității. Anul acesta previzionăm ca din fonduri extrabugetare să beneficiem de o finanțare net superioară anului trecut și să realizăm sau să dăm startul unor proiecte de mare anvergură - a mai transmis edilul Piteştiului. 

Top