Primăria orașului Mioveni a răspuns astfel invitaţiei adresată de organizatorii naţionali ai evenimentului şi a pregătit, împreună cu partenerii săi, pentru seara zile de s 30 martie, pe platoul Casei Sindicatelor Dacia, un program divers de activităţi.

 Astfel, în intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public din faţa primăriei şi din centru civic va fi întrerupt, iar corul “Cantabile” al Liceului „Iulia Zamfirescu” Mioveni, coordonat Ana Bucur, va deschide un spectacol artistic dedicat acestui eveniment, pe platoul Casei Sindicatelor Dacia.

Cetățenii orașului sunt  invitați să se alăture acestei  campanii și să-și stingă, pentru o ora (20.30-21.30), luminile și aparatele electrocasnice, alături de locuitori ai orașelor din toata lumea.

Amintim că Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internațional care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.