Ziua Iei a umplut Mioveniul

60241245 657488177998433 8376553014642606080 nÎn prezența Ministrului Culturii, Daniel Breaz, peste 3000 de copii din județ, dar și din alte colțuri ale țării au sărbători, la Mioveni, Ziua Națională a Costumului Tradițional Românesc. Cu această ocazie, au fost organizate două manifestări culturale deosebite, respectiv finala

concursului interjudețean de dansuri populare ”Hora” și parada costumului popular ”România de la Argeș. Noi păstrăm tradiția!”.
La acest eveniment au fost alături de organizatori, la lângă ministrul culturii, preledintele CJ Argeș, Dan Manu, subprefectul Adrian Bughiu, europarlamentarul Gabriela Zoană, primari, directori de instituții, oameni de culturi și o serie de parlamentari, precum senatorul Șerban Valeca, deputatul Simona Bucura Oprescu, Radu Vasilică, Nicolae Velcea, Cătălin Rădulescu.
Așteptată cu bucurie de toți iubitorii și păstrătorii costumului popular, parada costumului popular de Argeș și Muscel s-a desfășurat pe traseul LIDL - Centrul Civic și a reprezentat o adevprată declarație de mândrie și identitate națională.
După parada portului popular, 16 ansambluri folclorice formate din copii și tineri, cu vțstra ntre 7 și 18 ani, s-au întrecut, în Centrul Civic, în finala concursului interjudețean de dansuri populare ”Hora”. 
Ansamblurile participante au fost:
- Ansamblul Izvorașul al Centrului Cultural Budeasa,
- Ansamblul Pițigaia din Stâlpeni, secție externă a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești,
- Ansamblul ”Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni
- Ansamblul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Vlădești,
- Ansamblul Murgulețul din Popești, secție externă a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești,
- Ansamblul Floricica al Căminului Cultural Bârla, 
- Ansamblul Mixt al Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești,
- Ansamblul Hora al comunei Albeștii de Argeș, 
- Ansamblul Resteul al Căminului Cultural Bogați, 
- Grupul mixt al Comunei Mozăceni, secție externă a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești,
- Ansamblul de fete al Școlii Populare de Arte Pitești,
- Ansamblul Joc și voie bună al Căminului Cultural Icoana, Olt, 
- Ansamblul Școlii Popularte de Arte și Meserii Slatina – secția externă Optași Măgura, 
- Ansamblul Junii Călușari al comunei Sârbii Măgura.
Mii de mulțumiri tuturor celor implicați în reușita acestui eveniment - copiilor, părinților, cadrelor didactice, colegilor primari, poliției, Consiliului Județean Argeș, Centrului Cultural Mioveni și Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

Top