Tabăra de la Corbeni - în paragină

1 Vedere de ansamblu 630x330Mai sunt zece zile până la vacanţă de vară, iar elevii care se gândesc să meargă în tabăra trebuie să fie foarte prudenţi când îşi aleg destinaţia.

 

Unele centre de agrement de stat arata deplorabil, cu pereţii scorojiţi şi lenjerii rupte. Nu au mai primit fonduri pentru investiţii şi reparaţii de mulţi ani, dar îşi deschid porţile pentru copii.

În tabăra de la Corbeni, judeţul Argeş, sunt aşteptaţi să vină, în vacanţă, peste 250 de elevi. Camerele în care vor fi cazaţi arata jalnic.

Nu s-a mai investit nimic de 10 ani, pereţii sunt scorojiţi, lambriurile sparte şi băile pline de rugină

Nici paturile şi aşternuturile nu arăta mai bine.

Tabăra de la Corbeni este în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sporturilor. Administratorul, Gabriel Vacaru, susţine că a cerut în fiecare an bani de la superiori, dar fondurile au ajuns doar pentru mici reparaţii. Anul acesta, de pildă, a primit doar un sac de glet, o cutie de vopsea lavabila şi câteva racorduri pentru instalaţiile sanitare.

În anii de după Revoluţie, taberele şcolare de stat nu au fost considerate o prioritate de responsabili. În Braşov, de pildă, din zece a mai rămas doar una, la Predeal, dar copii o evita.

Reportaj preluat de la PRO TV

Top