Alte investiții la Spitalul Județean

67817383 3006537509373013 7660380519548321792 nProf. Univ. Dr. Viorel Jinga, prorector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, s-a întâlnit astăzi cu președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, în cadrul vizitei pe care a făcut-o în județul nostru. Discuțiile au vizat sistemul de sănătate din Argeș și s-au axat, în principal, pe dotările și investițiile realizate în spitalele aflate în administrarea consiliului. Însoțit de o parte din aparatul administrativ al universității, prof. univ. dr. Viorel Jinga a subliniat faptul că, în ultimii trei ani, în unitățile medicale din Argeș a fost adusă aparatură medicală de zeci de milioane de euro și au fost accesate proiecte de sute de milioane de euro.

 

Președintele Dan Manu a punctat faptul că, printre altele, la Spitalul Județean Argeș a fost achiziționat un nou RMN, iar Spitalul de Pediatrie a fost dotat cu un Computer Tomograf. De asemenea, Spitalul Județean Argeș va avea un laborator de radioterapie cu aparatură medicală de cea mai înaltă performanță pentru tratamentul bolnavilor de cancer. Mai mult, de săptămâna trecută, procedurile noului program național de tromboliză, program în care a fost inclus și Spitalul Județean Argeș la începutul acestui an, au fost implementate, realizându-se, în acest sens, o operație în premieră.

În plus, cinci dintre proiectele accesate de Consiliul Județean Argeș vizează tot Spitalul Județean. Este vorba de:
• Consolidarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Pitești
• Extinderea Spitalului Județean de Urgență Pitești, prin construirea unui corp nou 
• Extindere și dotare spații Unitatea de Primiri Urgențe și amenajări incinta Spitalului Județean de Urgență Pitești
• Extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti
• Construirea si dotarea unui Centru de Radioterapie, amplasat în incinta S.J.U. Pitești

Și pentru Spitalul de Pediatrie Pitești au fost accesate fonduri pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe și a Ambulatoriului.

Dotarea spitalelor cu aparatură medicală a avut drept rezultat direct faptul că zeci de medici tineri au ales județul nostru și sistemul de sănătate argeșean.

În cadrul discuțiilor purtate, președintele Consiliului Județean Argeș a punctat, de asemenea, și necesitatea implementării, la nivel național, a unor programe care să vizeze educația sanitară în școli, precum și posibilitatea ca studenţii de la medicină să-şi poată face rezidenţiatul şi în alte spitale din ţară, nu doar în centrele medicale universitare.

Top