35 de ani de la înființarea Spitalului de Pediatrie Pitești.

78409789 3282853841741377 1540040655185641472 o35 de ani de la înființarea Spitalului de Pediatrie Pitești. Acesta a fost evenimentul ce a fost marcat vineri seară,

în Argeș - 35 de ani de performanță în asistența medicală pediatrică la nivelul județului, ba chiar la nivel regional. Un bun prilej pentru a aduce recunoaștere și recunoștință cadrelor medicale și managerilor care, în acești 35 de ani, au lucrat în spital luptând pentru sănătatea și viața micilor pacienți. Tocmai de aceea, președintele CJ Argeș, Dan Manu, a dorit ca un astfel de moment aniversar să le fie dedicat doamnelor și domnilor doctori:
 dr. Dumitru Dicu
 dr. Adrian Petrescu
 dr. Lucian Matei
 dr. Florin Trifan
 dr. Vasile Stan
 dr. Dumitrescu Steliana
 dr. Georgeta Duță
 dr. Cornelia Gămulescu
 dr. Elena Goga
 dr. Crucian Hotăran
 dr. Eugenia Puiu
 dr. Lidia Predescu
 dr. Margareta Panescu
 dr. Marlen Petcov
 dr. Constantina Zoană
Pentru că Spitalul de Pediatrie Pitești a devenit în timp, datorită muncii și sârguinței unor oameni de bună credință, o unitate sanitară de referință, un spital modern, cu toate dotările necesare și cu o echipă de specialiști care au același obiectiv comun: grija față de pacient.
Mult timp secția de Pediatrie a funcționat în cadrul spitalului urban din Pitești. Nu exista astfel, în urmă cu mai bine de 35 de ani, o unitate medicală, cu o locație proprie, destinată micilor pacienți din județul Argeș. Până când, dl. dr. Constantin Capătă, directorul fondator al Spitalului de Pediatrie Pitești, din nefericire trecut în neființă, a luat decizia de a demara un proiect ambițios ce viza înființarea unei instituții specializate în tratarea patologiilor specifice copiilor. Astfel, pe 12 septembrie 1977, printr-un decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, s-a aprobat realizarea Spitalului de Pediatrie cu 500 de paturi și policlinică în Municipiul Pitești. Construirea spitalului a fost începută în anul 1978. Șase ani mai târziu, la 28 octombrie 1984 a avut loc inaugurarea policlinicii, iar la doar câteva zile, pe 4 noiembrie, se inaugura şi Spitalul de Pediatrie, ce avea să devină un edificiu reprezentativ pentru zona Argeșului și Muscelului. Începutul acestui mare proiect a fost anevoios, întrucât unitatea avea nevoie de echipamente și dotări minime pentru desfășurarea activității. Dar din dorința echipei de conducere din acea vreme, a medicilor și a întregului personal, de a pune pe roate acest proiect, umăr lângă umăr s-a reușit atingerea acestui scop.
În prezent, Spitalul de Pediatrie Pitești este o unitate sanitară modernă, mai ales datorită investițiilor din ultimii ani în reabilitarea secțiilor și în achiziția de aparatură medicală performantă. Chiar vineri, cu ocazia împlinirii a 35 de ani de existență a spitalului, a fost inaugurat noul aparat RMN instalat în Laboratorul de Radiologie. Tot vineri a fost semnat și contractul de finanțare privind extinderea, dotarea și modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Pediatrie Pitești, un proiect pe fonduri europene implementat de Consiliul Județean Argeș prin ADR Sud Muntenia.
Astăzi, Spitalul de Pediatrie Pitești are o echipă de medici profesionistă cărora, în ultimii ani, li s-au alăturat foarte mulți tineri specialiști. Cu această ocazie, președintele CJ, Dan Manu, și vicepreședintele Simona Brătulescu au mulțumit tuturor și i-a asigurat că administrația județului le va fi alături în continuare.
Conducerea Spitalului de Pediatrie Pitești:
 dr. Adina Enescu – director medical Spitalul de Pediatrie Pitești
 Adela Silveanu – Director de Îngrijiri
 Georgiana Gugiu – director financiar contabil
 dr. Marius Iosifescu – medic șef Secție Pediatrie I
 dr. Dana Toader – medic șef Secție Pediatrie II
 dr. Lucian Matei – medic șef Secție Pediatrie III
 dr. Constanța Vasilescu – medic șef Secție Pediatrie IV
 dr. Florin Trifan – medic șef Secție Chirurgie
 dr. Luminița Vasilescu – medic primar coordonator Oftalmologie
 dr. Augustin Cioroiu – medic șef Secție ATI
 dr. Nicoleta Mihai – medic primar coordonator Compartimentul Recuperare
 dr. Valentin Enache – medic șef Secție Compartimentul de Primiri Urgențe
 dr. Dana Mihaela Costache – medic șef Laborator Radiologie
 dr. Larisa Ștefan – medic șef Laborator Analize
 Mara Manu – farmacist șef
 dr. Simona Pungă – medic șef Centrul de Sănătate Mintală
 dr. Radu Ionescu – medic șef Serviciul Anatomo- Patologi

Top