Concertul nr. 1 pentru pian al lui Ceaikovski la Filarmonica Piteşti

Tiberiu OpreaFilarmonica Piteşti organizează joi, 11 ianuarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic al lunii şi al anului 2018. Pianista Daria Tudor revine alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, condusă la pupitrul dirijoral de Tiberiu Oprea. În program: Piotr Ilici Ceaikovski - Concert nr. 1 pentru pian şi orchestră în si bemol minor, op. 23, George Bizet - Suitele Carmen nr. 1 şi nr. 2.

 

Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia), Ladislau Csendes. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Claudia Măru-Hanghiuc ş.a.

Daria Tudor a început studiul pianului la patru ani, la Ploieşti. Studentă a Universităţii de Artă din Berlin, a câştigat numeroase concursuri naţionale şi internaţionale de gen. A concertat cu dirijori de marcă: Horia Andreescu, Ovidiu Bălan, Sabin Pautza, Radu Postăvaru, Alexandru Ganea (alături de care a debutat la vârsta de nouă ani) şi a susţinut recitaluri şi concerte pe toate scene filarmonicilor din ţară. În străinătate, a interpretat la Berlin, Londra, Kyoto, Tel Aviv, Bruxelles. Are înregistrări la Radiodifuziunea Română. Este membră a Triourilor „Sternin” şi „Pyxis”. A mai fost prezentă la Filarmonica Piteşti în 2010, unde a susţinut un recital în cadrul Cercului Muzical de Excelenţă, şi în 2014.  

 

Top