Eveniment dedicat Reginei Maria - la Curtea de Argeș

28661116 359955237815840 8196215889163452416 oÎn cadrul Muzeului Municipal Curtea de Argeș a avut loc lansarea cărții ”Regina Maria”, evocarea personalității Reginei Maria a României și a eroilor din Curtea de Argeș căzuți în primul Război Mondial, Te Deum și slujba de pomenire a eroilor căzuți în Primul Război Mondial, oficiate de Înalt Prea Sfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, depunerea Flăcării Centenarului la Mormântul Reginei Maria a României și aprinderea candelelor la celelalte morminte regale.

 

Poate unul dintre cele mai complexe personaje din istoria României este Regina Maria a României, supranumită de românii contemporani cu ea „Mama răniţilor” sau „Regina soldat”, în special datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial. În timpul Primului Război Mondial, îmbrăcată în haine de soră medicală, Regina Maria a organizat spitalele de campanie şi a fost prezentă printre cei suferinzi, împărţind medicamente, mâncare şi pături soldaţilor răniţi pe front sau bolnavilor de tifos.

Regina Maria a considerat înfăptuirea tuturor acţiunilor, care au dus la sporirea prestigiului ţării, ca pe cea mai de seamă misiune a vieţii sale. Prin demersurile sale, înfăptuite întotdeauna cu dragoste şi nesfârşită încredere în puterea binelui, Regina Maria reprezintă întruchiparea exemplului că doar cei care nu renunţă niciodată şi merg întotdeauna înainte, tot înainte, indiferent de greutăţi şi dureri, pot sta demni în rândul învingătorilor.

Top