Se Redeschide Grădina de Vară

37978424 2082846235265921 4097164982364405760 nRedeschiderea Grădinii de vară va avea loc în data de 4 august 2018 ora 19.30 printr-un eveniment extraordinar inițiat sub egida Respect pentru Valorile Naționale, eveniment care aduce în fața publicului argeșean Recitalul "Sunt suflet în sufletul neamului meu" susținut de actorul Dorel Vișan, acompaniat de flautistul Ionuț Ștefănescu și proiecția filmului "Ion I. C. Brătianu – primul ministru în perioada Primului Război Mondial" realizat de Lucia Hossu Longin. Totodată, va fi lansat proiectul "Un secol de cinema românesc" – proiect ce are ca scop promovarea valorilor autentice românești, aducându-se la cunoștința publicului larg și, în special, a noii generații, filmele de marcă ale cineaștilor români.

 

Președintele Consiliului Județean Argeș, domnul Dan Manu, a considerat proiectul de reabilitare a Grădinii de Vară ca fiind "o prioritate de dezvoltare", depunând toate eforturile și implicându-se activ în realizarea și finalizarea acestuia cu succes. Mai mult, una dintre primele vizite în teren de la începutul mandatului președintelui Dan Manu a fost efectuată la Grădina de Vară, decizându-se, cu acea ocazie, alături de specialiști în domeniu, măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru repunerea Grădinii în circuitul cultural al județului Argeș.

În 1997, după spectacolul de gală al Festivalului Național de Muzică Ușoară "Laleaua de Aur", s-a lăsat pentru ultima oară cortina peste evenimentele culturale desfășurate la Grădina de Vară din Pitești. Timp de 21 de ani Grădina de Vară a rămas multă vreme în așteptare, pentru ca astăzi, la 60 de ani de la darea ei în folosință, ca un arc peste timp, să-și regăsească locul între edificiile culturale argeșene.

În august 1958, după multe ore de muncă desfășurate voluntar de către piteșteni, s-a dat în foloşinţă Grădina de Vară. Cu o capacitate de 600 de locuri, Grădina avea scopul de a ilustra publicului vremii numeroase spectacole de teatru și film din repertoriul național și internațional, descrețind frunțile „târgoveților” piteșteni și nu numai.

O lungă perioadă de timp, după spectacolul din vara anului 1997, Grădina de Vară, s-a aflat oficial în conservare, intrând într-un stadiu avansat de degradare. Consiliul Județean Argeș a câștigat, după ani de zile, procesul cu presupuși moștenitori ai spațiului și s-au început lucrările pentru reabilitarea acesteia.

Top