Încep Dracula Fest și Dracula Bike

deacula646x404Serviciul Public Județean Salvamont Argeș, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș, organizează, în cadrul “Sărbătorilor Argeșului și Muscelului” – ediția a XI-a, cea de-a VIII-a ediție a concursului de ciclism montan “Dracula Bike Fest”.

 

 Înscrierea se va face pe baza unei fișe prin care concurentul se angajează să participe pe proprie răspundere. Înscrierile se pot face la tel. 0248/224.488 sau e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., ori la start, în ziua concursului, până la ora 11:45.

Startul se va da din punctul Călugărița - Coordonatele locului de start: N 45 22.395 ; E 24 37.011’.

Acesta se află la 3 km distanță de barajul Vidraru, pe firul către Cumpăna (drumul neasfaltat). De aici se vor parcurge 9 km până la baza urcării în Curmătura Runcurelei, unde va fi un post de control la care se vor valida foile de concurs, după care concurenții vor veni înapoi, spre sosire, urmând același parcurs.

Distanța totală a traseului este de 18 km, cu o altitudine totală cumulată de 390 metri, traseul fiind considerat de nivel mediu.

Portul căștii va fi obligatoriu, minorii vor avea acordul părinţilor scris, ori părinții vor fi prezenți la start pentru a semna cererea de participare la concurs. Clasamentul va fi general, în ordinea sosirii.

Nu se va percepe taxa de participare. Startul se va da la ora 12.00, iar toți participanții vor primi ca premiu câte un tricou de ciclism și o diplomă de participare. De asemenea, vor fi și premii surpriză, oferite de către magazinele Decathlon și CAF Equipment.

Tot sâmbătă, seara, la Cetatea Poenari, turiști de toate vârstele, din țară și din străinătate, împreună cu localnici, sunt așteptați, la cea de-a noua ediție a ”Dracula Fest”, să retrăiască legendele lui Vlad Țepeș, în Cuibul Vulturului Alb, așa cum era supranumită cetatea din vârf de munte.

Top