f_400_250_16777215_00_images_8mart2017_psd_scoli.jpgAfectează grav #educația copiilor, le amputează viitorul, fără niciun efect notabil asupra pandemiei.
Numărul infectărilor continuă să crească accelerat, fără nicio legătură cu #școlile, după cum recunoaște chiar și mininstrul de resort.
▶️Soluția corectă este cea propusă repetat de PSD: Testarea rapidă a copiilor și a profesorilor acolo unde există suspiciuni sau contaminați, izolarea celor pozitivi, continuarea normală a activității pentru cei sănătoși.
‼️Închiderea școlilor și obligarea elevilor sănătoși să participe la cursuri online este profund nocivă:
👉încalcă dreptul la educație al celor care nu au acces la acest tip de cursuri – în România sunt peste 2000 de școli fără internet și peste 800.000 de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet
👉afectează dezvoltarea copiilor și mai ales a celor din zonele sărace, unde școala reprezintă și o sursă de hrană, potrivit UNICEF.
ℹ️În Franța, Italia, Germania, Irlanda, în pofida restricțiilor dure impuse ca urmare a extinderii epidemiei, unitățile de învățământ continuă să fie deschise.
⚠️România este una dintre puținele țări din Europa care închide școlile!