f_400_250_16777215_00_images_8mart2017_gentea_precizari.jpgDragi prieteni, dragi piteșteni,
Am promis că vom discuta deschis în fiecare moment al mandatului meu și că voi demonstra transparența de care este indispensabil nevoie pentru a recâștiga încrederea oamenilor și pentru a construi o relație sănătoasă între piteșteni și administrație. Transmit, ca atare, acest mesaj dorindu-mi să clarific foarte limpede o situație de fapt, o situație legală.
În acest moment, am statutul de primar ales al municipiului Pitești. Nu de primar învestit.
Diferența constă în faptul că - până la finalizarea procedurilor legale - nu pot ocupa efectiv funcția câștigată prin vot și nu pot acționa concret în virtutea atribuțiilor acestei funcții. Aceeași situație este valabilă și în ceea ce privește noua echipă de consilieri locali.
Aceasta este legea, acestea sunt procedurile, acestea sunt termenele. Sperăm ca, până la sfârșitul săptămânii viitoare, să se finalizeze la nivelul instanțelor toate etapele stabilite de lege și să putem depune jurământul, intrând efectiv în pâine.
Fac aceste precizări deoarece am constatat, cu precădere în mediul online, numeroase petiții, mesaje și solicitări adresate noii administrații a Piteștiului. Încerc - în calitate de consilier local, primar ales, om de administrație, cetățean - să rezolv, prin dialog cu toate structurile și instituțiile abilitate, cât mai multe din acestea.
Neavând însă, deocamdată, calitatea legală de a interveni și de a acționa direct ca primar, unele rămân într-un stand-by temporar, un stand-by care sperăm să se deblocheze rapid.
Răspund și eu, răspund și noii consilieri, mesajelor dumneavoastră. Acționez și eu, acționează și noii consilieri - atât cât este posibil și legal în condițiile date - în sensul soluționării petițiilor dumneavoastră. Mă doare însă să constat că oamenii se simt dezamăgiți pe anumite spețe, crezând că noua administrație a Piteștiului neglijează subiectele sesizate, de la banale avarii la proiecte pe termen mediu și lung.
Am un obiectiv din a reduce, împreună cu întreaga echipă, această stare de dezamăgire și din a demonstra că angajamentele noastre, indiferent din ce partid facem parte, nu au fost vorbe în vânt în campanie. În egală măsură, legea e lege și suntem datori să așteptăm parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de aceasta.
Vă rog, prin acest mesaj, să luați la cunoștință situația concretă. Nu vă opriți în a ne semnala problemele dumneavoastră, nu vă pierdeți nici măcar un dram din încrederea în capacitatea noastră de a le rezolva. O vom face, una câte una, astfel încât Piteștiul să devină orașul în care vrei să trăiești!
Peste o săptămâna, cu ajutorul lui Dumnezeu și celeritatea demonstrată de instanțe, o vom putea face, atât eu, cât și noii dumneavoastră consilieri, în mod oficial!
Cu respect,
Cristian Gentea, primar ales al municipiului Pitești