f_400_250_16777215_00_images_8mart2017_psd_pensii_2.jpgDupă loviturile sub centură date sau pregătite de PNL – de la refuzul creșterii pensiilor în 2020, până la propunerea privind majorarea vârstei de pensionare -vârstnicii au, mai mult ca oricând, nevoie de o atenție specială, mai ales că, în contextul actualei crize economice și financiare, ei sunt cei mai expuși riscului de a se afunda în sărăcie.
 
De aceea, PSD își concentrează obiectivele de guvernare nu doar pe categoriile active (majorarea salariul minim brut către ținta de 3.500 de lei plus tot ce vine la pachet pentru salariați și angajatori), ci și pe garantarea unor venituri care să asigure seniorilor stabilitate și siguranță.
 
f_400_250_16777215_00_images_8mart2017_psd_pensii_1.jpgPunctul de pensie va înregistra sub guvernarea PSD o creștere cu 32% în patru ani, ținta fiind de 2.340 de lei.
Pensia minimă va crește și ea cu 63% în patru ani, ținta noastră fiind 1.300 de lei.
 
PSD a demonstrat ca face promisiuni fără acoperire și nici nu aruncă niște cifre din pix. Propunerile noastre sunt rezultatul unor analize care conțin răspunsuri la întrebarea firească  “de unde vin banii?”.  Ca sursă de finanțare pentru proiectele amintite mizăm pe atragerea fondurilor europene, dar și pe apariția unui Fond Strategic de Investiții.  Căci noi gândim în perspectivă și punem grija pentru oameni pe primul plan.
 
Să nu uităm că, anul acesta, guvernanții PNL mutaseră banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau să-i folosească după bunul lor plac. În septembrie, PSD a făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari: a mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor! Ne vom preocupa în continuare ca acest buget să nu devină pușculița PNL.
 
Realizat de SC INFO MEDIA ONLINE SRL (editor site www.agpress.ro) la comanda PSD - Organizația Județeană Argeș

Cod unic de identificare mandatar financiar coordonator: 11200020