f_400_250_16777215_00_images_ANDREEA2020_cristian_gentea.jpgCâștigătorul licitației privind proiectarea noului stadion este Asocierea S.C. TECON S.R.L. (Ofertant lider) - S.C. POPP & ASOCIATII S.R.L. (Ofertant) - S.C. SAM PROIECT GRUP S.R.L. (Subcontractant) - S.C. MC GENERAL CONSTRUCT ENGINEERING S.R.L. (Subcontractant) S.C. BB&ASOCIATII DESIGN SRL (Subcontractant).

 

Echipa de proiectare care va realiza studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești va fi coordonată de arhitecții de la Tecon în calitate de proiectant general și de inginerii de structură de la Popp și Asociații. Echipa este alcătuită din specialiști, arhitecți, ingineri de rezistență și de instalații cu experiență în realizarea proiectelor complexe pentru infrastructuri sportive, fiind implicați în realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor ce au fost implementate la stadioanele „Lia Manoliu”, Steaua, Rapid, „Ilie Oană”, precum și la un număr important de săli de sport și bazine de înot în România.

          Municipalitatea piteșteană își propune o abordare holistică asupra amplasamentului din Trivale, pentru a deschide prin acest proiect o nouă zonă de dezvoltare în oraș, care să acomodeze, într-un concept de mixed-use, funcțiuni sportive complementare - stadion și bază de antrenament pentru fotbal, dar și bază pentru atletism de înaltă performanță, hoteluri, dotări comerciale, sportive și de recreere pentru publicul larg și spații de parcare ce vor deservi întregul amplasament .

Valoarea contractului de proiectare este de 375.942,30 lei fără TVA și se finanțează din bugetul local.

 

Obiectivul de investiții „Construire stadion <<Nicolae Dobrin>>, municipiul Pitești” este cuprins pe lista sinteză a COMPANIEI NAȚIONALE DE INVESTIȚII. Va fi al doilea mare proiect CNI, după Sala Polivalentă!

 

Stadionul „Nicolae Dobrin” va fi un stadion de categoria UEFA 4, pe care se vor putea desfășura inclusiv meciuri internaționale (Champions League, Europa League, Campionatele Europene) având o capacitate de 15.000 de spectatori (tematică de culori alb-violet), suprafața terenului de joc mixtă (hybrid grass) și sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED care să permită iluminarea arhitectonică a stadionului în culorile echipei gazdă, un muzeu al clubului cu spațiu pentru trofee și un magazin de prezentare al FC Argeș de 175 de mp. Printre dotări se vor regăsi: sală de forță de minimum 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, tribune cu locuri individuale structurate pe sectoare și inele, locuri pentru spectatorii cu handicap locomotor și însoțitorii acestora, foaier de primire cu garderobe și puncte comerciale, sală de antrenament multifuncțională, spații dedicate mass-media, loje destinate VIP, spații de alimentație publică, săli de conferință, birouri etc.