f_400_250_16777215_00_images_EDI2021_primar_mosoaia.jpgAșa cum au promis autoritățile locale din comuna Moșoaia, în anul 2023 continuă seria investițiilor în infrastructura rutieră. Astfel, imediat ce toate elementele birocratice vor fi întrunite, va fi demarată asfaltarea a două artere extrem de importante pentru comunitate, artere ce deservesc circa 80 de proprietăți.

Acest proiect are drept scop asfaltarea Străzii Basangești din satul Hințești - în lungime de 1.453 metri -  precum și a Străzii Olteni din satul Smeura pe o distanță de 2.605 metri. Investiția finanțată prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny are ca obiectiv, în ceea ce privește Strada Basangești, refacerea infrastructurii și a suprastructurii drumului, reprofilarea șanțurilor din pământ existente, execuția de șanțuri betonate, rigole cu capace carosabile prefabricate, rigole ranforsate, podețe noi transversal drumului și podețe de acces în proprietăți în vederea asigurării scurgerii apelor provenite din precipitații și descărcării la emisarii existenți în zonă.

Pe Strada Olteni se va lucra la asigurarea scurgerilor de ape prin reprofilarea și curățirea șanțurilor și podetelor existente, asigurarea continuității scurgerii apelor în dreptul acceselor prin înlocuirea podețelor existente degradate sau care obstrucționează scurgerea cu rigole carosabile acoperite cu elemente prefabricate, impermeabilizarea acostamentelor cu emulsie bituminoasă și realizarea lucrărilor de marcare și montarea de indicatoare rutiere specifice pentru siguranța circulației.

Valoarea totală a investiției se ridică la peste 5 milioane lei.