„Eu voi pleda în faţa premierului (…) pentru înfiinţarea Muzeului Brătianu acolo, un muzeu care să funcţioneze după reguli clare, un muzeu naţional care să fie sub autoritate guvernamentală, mai exact sub autoritatea Ministerului Culturii, pentru a-i da o altfel de greutate. Pentru că un muzeu naţional deja îl scoţi şi din zona influenţelor politice”, a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

Premierul Ludovic Orban anunţase anterior că Vila Florica de la Ştefăneşti (Argeş) va reveni în administrarea Ministerului Culturii.

„Am aflat astăzi o veste pe care nu mă pot abţine să nu v-o împărtăşesc. După cum ştiţi, în acest an, pentru prima oară, pesediştii din Argeş ne-au interzis să aniversăm înfiinţarea PNL, pe 24 mai, ne-au interzis să sărbătorim această aniversare la Vila Florica. Există un Dumnezeu în toate. Vila Florica va reveni în administrarea Ministerului Culturii, pentru că se încheie perioada de dare în administrare către Consiliul Judeţean Argeş”, a spus Orban.

Vila Florica, reședința familiei Brătianu, a fost cumpărată de la descendenți prin intermediul unei legi adoptate de către Parlament. Curtea Constituțională a declarat ulterior legea neconstituțională pe motiv că achiziția trebuia făcută de către Guvern, nu prin lege, deoarece s-ar încălca separația puterilor în stat. Cumpărarea vilei a fost finalizată de către Ministerul Culturii care a plătit, în  noiembrie 2017, 1.820.000 de euro. ”Pe 14 noiembrie, deci exact a doua zi, s-a încheiat contract de comodat între Ministerul Culturii şi Consiliul Judeţean Argeş pentru Centrul de Cultură I. C. Brătianu”, a spus Bogdan Gheorghiu.