f_400_250_16777215_00_images_EDI2021_centrul_cult.jpgÎn perioada 16-20 august, Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, organizează cea de-a VI-a ediție a Taberei Naționale de Creație Plastică – Pictură, Grafică, acțiune care se desfășoară în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Pitești. La tabără (curator: președintele U.A.P. Pitești, artistul plastic Daniel Preduț) participă șase artiști plastici consacrați: Marius – Viorel Ivanovici, din municipiul Pitești, Emanuel Eduard Fleancu, din municipiul Pitești, Suzana Fîntînariu, din municipiul Timișoara, Sarah Raluca Denisa Miulescu din municipiul Timișoara, Cristian Sima, din municipiul Râmnicu Vâlcea, Costin Brăteanu, din municipiul Timișoara.

Marius – Viorel Ivanovici a absolvit Facultatea de Arte Plastice, Secția Sculptură din cadrul Universității de Artă București, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și este profesor titular la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești.

Emanuel Eduard Fleancu este absolvent al Facultății de Arte Plastice București, Specializarea Grafică, este membru UAPR, Filiala Pitești, și este profesor de grafică la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești.

Suzana Fîntînariu este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca, este membru UAPR și este prof. univ. dr. la Facultatea de Arte a Universității de Vest Timișoara.

Sarah Raluca Denisa Miulescu este absolventă a Facultății de Arte Plastice și Design, Secția Pictură, din Timișoara, și este implicată într-o serie de proiecte culturale de anvergură.

Cristian Sima este absolvent al Universității Naționale de Arte București, este membru al UAPR Filiala Vâlcea și este o prezență activă la expoziții de artă plastică personale și de grup organizate în țară și peste hotare.

Costin Brăteanu este absolvent al Facultății de Arte și Design, Secția Pictură, din Timișoara, este membru UAPR și membru al unor asociații de profil din Grecia, Finlanda și Lituania.

Conform regulamentului, toți participanții la Tabăra Națională de Creație Plastică – Pictură, Grafică donează câte două lucrări Centrului Cultural Pitești, lucrări care vor îmbogăți patrimoniul instituției.