f_400_250_16777215_00_images_electoral2016_foto_manzana.jpg

Ion Manzana este unul dintre cei mai temperamentali politicieni pe care i-am cunoscut. Este adesea agresiv in limbaj, dar nu mai mult decat oricare dintre noi. Este activ, viu, gandeste, judeca, este o imbinare de om cult cu multe biblioteci citite la timpul lor si nu genul de om care doar se pozeaza cu biblioteca in spate, spre deosebire de contracandidatul sau liberal si om care a ramas ancorat in viata reala.

Il vad adesea prin centrul Pitestiului cum merge linistit spre sediul PSD Arges, nu este genul de om care are nevoie de sofer spre deosebire de multi politicieni care s-au ajuns chipurile. Este atat de normal ca de multe ori nu iti vine sa crezi ca va ocupa si a ocupat de-a  lungul timpului atatea functii importante. A fost deputat cand actualii politicieni se incaltau cu fesul la propriu si nu face un caz din asta. A stat la masa cu lideri importanti de a lungul timpului. 

De ce l-as vota pe Ion Manzana? Pentru ca e barbat si ca statura, dar si ca temperament, nu e curvit de politica. E un om pe care functia nu l-a schimbat. Tin minte, in 2010, cand in Arges venise un alt om puternic pe partea dreapta din partea PDL-ului, ca la emisiunile pe care le realizam efectiv de teama nu imi mai veneau invitatii. Singurii care au acceptat sa mai apara la TV au fost Ion Manzana si Ion Georgescu de la Mioveni. A insemnat mult pentru mine si atunci in cap mi s-au cernut curvele din politica de barbatii adevarati.

Manzana nu a furat si asta o poate spune oricine, nu a avut probleme penale si nici nu va avea. Un om cu scoala facuta la timpul ei nu face tampenii. Are o familie implinita si spre deosebire de multi altii are o familie pe care nu o arata in presa, in politica, in mediul public. Ca sotie de politician e extrem de important sa ramai cu capul pe umeri, sa nu te ia capul cum spune omul de rand si sa te crezi vedeta. E foarte usor sa aluneci pe panta asta… Am avut exemple destule. Si asta spune multe despre acest om si familia sa.

Manzana nu a fost disperat dupa functii si decenta cu care s-a manifestat in mediul public a fost una exemplara. Este coleric, da! Sare ca ars daca i se pare ceva incorect si asta pentru ca intr-o lume profund incorecta, putini mai au instinctul sincer de a spune lucrurilor pe nume, restul fiind - asa cum spuneam si mai devreme - simple curve cu interese marunte si directe, care ascund ce gandesc de dragul ciolanului.

In Arges, Ion Manzana se bate cu Emi Soare - un tanar professor universitar anonim pana sa-l scoata Adrian Miutescu din jobenul cu pisoi politici obedienti. Eu stiu ca adesea aparentele inseala si ma refer aici strict la Emi Soare, fostul prefect cu doctorat la Chisinau si adus la Prefectura Arges pe usa din dos, gata gata sa muste din oricine la ordinul lui Miutescu, insa nu cred ca un om informat poate macar sa ia in calcul sa aleaga altceva decat Ion Manzana dintre cei doi la alegerile din data de 27 septembrie la Consiliul Judetean.

Ion Manzana este omul franc, sincer, nu traieste pentru functii ca altii si probabil de asta si va castiga, nu are nevoie de bani ca altii care daca ies din politica raman someri, familia sa avand o situatie financiara foarte buna, lucru care i-a dat intotdeauna larghetea unui comportament sincer.

Se mira lumea ca spune lucrurilor pe nume si e de mirat intr-o lume falsa si plina de ipocriti ca mai avem astfel de oameni.

Acest material nu este unul de campanie electorala si nici nu vrea sa influenteze opinia cuiva in vreun fel. Este o realitate care simteam ca trebuie facuta publica.