f_400_250_16777215_00_images_ANDREEA2020_nicolae_georgescu.jpgPandemia și dezinteresul au pus la pământ turismul!
După o perioadă de trei ani cu mai multe programe guvernamentale, deschideri de hoteluri şi cu investiții însemnate pe piaţă, anul 2020 a lovit crunt turismul românesc. Industria agenţiilor de turism a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cumulată cu 70% faţă de anul precedent 📉. Totuşi, operatorii economici din sectorul turismului încă nu și-au pierdut speranţa și așteaptă sprijin prin schema de ajutor pentru industria turismului. Tour operatorii din turism au început să anunţe ofertele din 2021, iar circa 210.000 de persoane care lucrau în turism, 4,2% din totalul angajaţilor din economie, așteaptă nerăbdători ca turiștii (români sau străini), să aleagă România, să le redea încasările, să le redea locul de muncă și să crească PIB-ul.
📣Ca răspuns la această provocare, Vasile Cîțu și PNL au anulat orice posibilitate de a se mai acorda vouchere de vacanță 🎫, de la 1 ianuarie 2021.
🔺Noi ne-am luptat pentru introducerea lor, în 2017, chiar dacă nu ne-a fost ușor, pentru a sprijini turismul românesc și economia României.
❎Ei au stopat dezvoltarea programului ce se întindea pe o perioadă de minimum 5 ani și conținea posibilitatea acordării voucherelor și de la 1 ianuarie 2021, dar și creșterea valorii lor, precum și extinderea la mediul privat, cu posibilitatea de a se deduce cheltuielile.
🔺Noi am redus TVA de la 24% la 9% în Turism, ceea ce a generat creșteri importante în acest sector de activitate și în toate sectoarele conexe, deci creștere în economia României.
❎Ei au închis tot, fără să gândească, au dat amenzi la greu și s-au războit cu patronatele din turism care anunţau că vor acţiona în instanţă Guvernul pentru subminarea economiei naţionale.
🔺Noi am propus soluții pentru o industrie a ospitalității prosperă, un popor relaxat și mulțumit, care se poate bucura de vacanțe în România, toate acestea ducând la dezvoltare, prin întărirea afacerilor din turism și a celor conexe - adică tot ce înseamnă transport și furnizori, dar și mici afaceri locale din zonele turistice montane.
❎Ei s-au preocupat să le elimine sau să modifice cu girul USR-PLUS și UDMR politicile publice introduse de noi și blocarea mediului privat.
🔴⚪Partidul Social Democrat rămâne singurul partid care a susținut afacerile private mici și mijlocii românești 🇷🇴. Vom continua să facem asta! Este promisiunea noastră, bazată pe acțiunile și realizările din trecut. Suntem solidari cu antreprenorii din turism!