Simona Bucura - prezentă la Ziua Educației

43309453 545188322561753 9119346391347363840 oZiua Educației a fost marcată la Mioveni așa cum se cuvine.

 

Educația este o dimensiune a omului contemporan. Asociată cu învățarea, educația ne însoțește de la naștere și până la sfârșitul vieții. Omul modern, pentru a putea trăi și munci în comunitatea umană, pentru a se putea bucura de tezaurul cunoașterii este obligat să învețe continuu, deoarece însăși cunoașterea umană se dezvoltă permanent și exponențial. Astăzi, administrația orașului Mioveni, împreună cu instituțiile de învățământ din oraș au marcat Ziua Mondială a Educației și 50 de ani de la înființarea Inspectoratului Școlar Județean Argeș. Ziua Mondială a Educației se celebrează și în Romțnia încă din anul 1994 ca urmare a Recomandării UNESCO şi a Organizaţiei Internaţionale a Muncii cu privire la statutul cadrelor didactice, în acord cu obiectivele dezvoltării durabile ale Agendei 2030 a ONU, care garantează o educaţie de calitate și necesitatea de a acorda susţinere profesorilor.
În cadrul acestui eveniment, în semn de apreciere și recunoștință, conducerile tuturor instituțiilor de învățământ din oraș, respectiv Școala Gimnazială ,,George Topârceanu" Mioveni, Școala Gimnazială ,,Liviu Rebreanu" Mioveni, Școala Gimnazială Nr.1 Mioveni, Liceul Teoretic ,,Iulia Zamfirescu" Mioveni, Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, Grădinița cu Program Prelungit ,,Tic Pitic" Mioveni, Grădinița cu Program Normal ,,Campionii" Mioveni, Grădinița cu Program Normal ,,Florile soarelui" Mioveni, Clubul Copiilor Mioveni, Centrul Cultural-Educativ Mioveni au primit câte un trofeu aniversar din partea Consiliului Local.
Ne-au onorat cu prezența secretarul de stat din cadrul MDRAP, Nicolae Tudose, deputatul Simona Bucura Oprescu, inspectorul școlar general al ISJ, prof. Dumitru Tudosoiu, președintele CJ Argeș, Dan Manu, subprefectul Adrian Bughiu, consilieri județeni, profesori, elevi și părinți - a spus edilul Ion Georgescu.

Top