PSD schimbă din temelii Guvernul

dragnea646x404Conducerea PSD se reuneşte, astăzi, într-o şedinţă de Comitet Executiv (CEx), structură care va decide cine va rămâne şi cine pleacă din Guvern, în urma evaluării făcute de premierul Viorica Dăncilă, dar şi de un comitet special creat în interiorul partidului.

Potrivit unor surse politice, lista celor care ar urma să spună adio guvernării e destul de numeroasă, în condiţiile în care în jur de zece miniştri au fost, fie criticaţi des de propriii colegi, fie au fost incapabili să comunice public. În primul rând, Dragnea şi apropiaţii săi urmăresc să-l dea jos pe Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, după ce fostul şef al CJ Olt s-a poziţionat în tabăra „puciştilor“ din PSD şi au criticat conducerea. Pe lista remaniabililor se mai află ministrul Culturii, George Ivaşcu, persoană apropiată de Gabriela Firea, primarul general având mesaje foarte dure la adresa lui Liviu Dragnea în ultimele luni. În prima linie a celor care ar urma să fie înlocuiţi este şi ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, politician considerat de fostul său coleg Adrian Ţuţuianu atât „ de prost încât nu poate asculta mai mult de cinci minute când vorbeşte cineva cu el“, dar care e susţinut de unul dintre apropiaţii lui Dragnea, Ionel Arsene (şef PSD Neamţ).  Unul dintre oamenii care ar putea pleca din Guvern este şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. În ultimul timp, ministrul Justiţiei a fost criticat de mai mulţi social-democraţi, inclusiv de Liviu Dragnea, liderul PSD dorind un om politic şi loial, nu pe cineva fără carnet de partid.
De asemenea, surse politice din partid susţin că ar putea fi înlocuiţi şi Ioana Bran (ministrul Tineretului şi Sportului), Bogdan  Trif (ministru al Turismului), Bogdan Cojocaru (ministrul Comunicaţiilor), Natalia Intotero (ministrul pentru Relaţia cu românii de pretutindeni) şi Mihai Fifor (ministrul Apărării). „Păcatul“ lui Fifor ar fi că a susţinut scrisoarea contestatarilor lui Dragnea din partid.  Nu în ultimul rând, din Guvern ar putea fi înlocuit şi vicepremierul Viorel Ştefan, cel care a candidat pentru şefia ASF, cu toate că Liviu Dragnea anunţase că susţine pentru funcţie alt coleg de partid, Leonard Badea. Niculae Bădălău ar urma să fie înlocuitorul lui Ştefan, susţin surse politice.

Top