Procesul fostului trezorier PSD Mircea Drăghici poate începe

image 2018 11 21 22825655 46 mircea draghiciMagistrații instanței supreme au constatat legalitatea rechizitoriului prin care fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a fost trimis în judecată de procurorii DNA după ce şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă. Instanța supremă a constatat și legalitatea administrării probelor, astfel că procesul poate începe.

 

"Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul (...) privind pe inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, trimis în judecată pentru pretinsa săvârşire a infracţiunilor de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi delapidare (...), precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe”, se arată în minuta instanței.

Decizia instanței nu este definitivă.

În 25 iulie, fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în dosarul de delapidare în care este acuzat că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD de către Autoritatea Electorală Permanentă. De asemenea, procurorii au decis atunci disjungerea dosarului în cazul fostului șef al Autorității Electorale Permanente (AEP), Daniel Barbu, urmărit penal pentru că nu a urmărit destinația subvențiilor acordate partidelor politice și că a stopat controalele care se aflau în curs.

Potrivit DNA, Mircea Drăghici a fost trimis în judecată pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate și pentru delapidare (două fapte).

Top