Şapera, declaraţie emoţionantă după demiterea de la Piteşti

30742152 1870430572980891 5793643374560935936 nDupă jocul cu Oradea, conducerea BCM U Piteşti a ales să îl demită pe Hristu Şapera, unul dintre cei mai buni antrenori ai României.

Antrenorul a luat act de decizie şi s-a despărţit de Piteşti, cu un mesaj emoţionant.

 

Ieri mi-a fost comunicata oficial decizia clubului FC Arges Pitesti de a incheia unilateral colaborarea pe acest sezon. 
Motivatia a fost ca din cauza mea s-a pierdut meciul cu Oradea din ultima etapa si se doreste o schimbare la echipa. Dincolo de orice imi asum toata munca pe care am depus-o in acest an atat cu lucrurile bune, cat si cu cele rele. Totusi sentimentul meu de frustrare tine de faptul ca nu am fost lasat sa termin o munca si o lupta pe care am dus-o un an intreg, acum cand mai sunt doua saptamani pana la inceperea playoffului. Am crezut si cred in potentialul acestei echipa si in capacitatea e de a castiga orice serie de playoff, dar pana acum a trebuit sa jucam cu minim 2-3 accidentati. Practic meciul cu Oradea a fost singurul din tot anul in care am jucat cu 6 straini si atunci ne-a lipsit cel mai important jucator roman. Si culmea in acel meci am jucat foarte bine aproape 30 de minute si am dominat o echipa care are obiectiv titlul si 8 straini in lot.
Am incercat sa ajut o echipa manageriala incepatoare in acest domeniu, dar anumite lucruri precum deplasarile si recuperarea la acest nivel si in acest ritm costa. De asemenea deciziile legate de roster pe parcursul unui an fac diferenta. Am schimbat un junior, dar nu am putut aduce altul in loc decat dupa 2 luni motiv pentru care am avut un roster activ de 11 jucatori pentru aceasta perioada. Practic este imposibil sa te antrenezi daca se iau in calcul si accidentarile. Numai cand Loti Lazar a acceptat sa-si rezilieze contractul fara pretentii financiare am putut face niste schimbari care se vede clar ca sunt extrem de inspirate. Totusi nu vorbim de niste masini, am jucat fara al doilea jucator pozitia patru o perioada foarte lunga motiv pentru care accidentarile s-au tinut lant din cauza uzurii mai ales in Top 6. Toate aceste lucruri sunt realitati, motiv pentru care am spus ca singurul nostru obiectiv este sa ajungem cu toti sanatosi in playoff pentru ca eu cred ca puteam castiga impotriva oricarei echipe acolo. De aici sentimentul de frustrare ca nu voi putea sa imi termin munca cu aceasta echipa. Daca aceasta decizie venea in septembrie sau decembrie, era alta discutie, dar acum este dureros mai ales pentru ca eu am lucrat pana acum cu jumatati din echipa si rezultatele au fost facute in aceste formule. Iar in acest moment se vedea luminita de la capatul tunelului.
Nu port ranchiuna nimanui, din contra vreau sa le multumesc tuturor care au sprijinit aceasta echipa si sper sa o faca in continuare. Cred ca profesionalismul, si nu orgoliul, trebuie sa primeze in realizarea performantei. Plec impacat cu faptul ca am muncit corect si cu tot sufletul pentru binele si reusita acestei echipe. Acum nu mai pot influenta in niciun fel rezultatul, dar pot spera ca acesta sa fie unul bun. Nu am facut nimic singur. Vreau sa le multumesc tuturor jucatorilor cu care am colaborat in acest an si staffului tehnic, pentru profesionalismul si caracterul aratat. Mai ales vreau sa le multumesc fanilor BCM U pe care i-am simtit aproape chiar si in cele mai grele momente si pentru care pot sa spun cu mana pe inima ca ii iubesc si le voi fi intotdeauna recunoscator. Pe curand...

Top