apa_canal.png

 

Asa cum am comunicat in urma cu aproximativ o saptamana, actiunile de control ale S.C. APA CANAL 2000 S.A. continua, in vederea identificarii si sanctionarii utilizatorilor care recurg la diverse modalitati de fraudare a consumului de apa.

Astfel, in urma unei acțiuni de control care s-a desfășurat în data de 15.01.2021 la un agent economic cu profil de activitate „Spalatorie auto” de pe raza Municipiului Pitesti – cartier Popa Sapca, o echipa din cadrul Serviciului Control al S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. a constatat ca agentul economic avea apometrul de bransament ridicat din instalatie, fiind asezat in caminul de apometru, iar in locul acestuia bransamentul fusese reintregit printr-un stut. Prin aceasta interventie neautorizata, era fraudat consumul de apa.

Procedura prin care s-a descoperit furtul de apa in acest caz a constat in monitorizarea zilnica a consumului de apa, raportat la activitatea economica desfasurata de respectiva firma, dar si prin comparatie cu alti utilizatori cu obiect de activitate similar.

Fiind întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de furt de apă din sistemul public, la fața locului s-a prezentat un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș – Politia Municipiului Pitesti, la solicitarea S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. pentru aplicarea tuturor măsurilor legale prevăzute de legea 286/2009, privind Codul Penal.

Operatorul S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. a calculat un prejudiciu conform prevederilor legale în vigoare (Ordinului 29/1993, pentru aprobarea Normativului cadru privind contorizarea apei și a energiei termice la populație, instituții publice și agenți economici), reprezentând plata retroactivă a serviciilor de apă și de canalizare, calcul în sistem paușal, tinand cont de obiectul activitatii desfasurate de agentul economic, respectiv „Spalatorie auto”. De asemenea, agentul economic depisatat cu bransament ilegal este obligat sa achite si contravaloarea apometrului nou montat de operator.

In perioada urmatoare, acțiunile S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. vor continua in toata aria de operare. Prin personalul specializat vor fi efectuate verificari, iar in cazul constatarii de situatii neconforme, care conduc la  existenta unui consum fraudulos de apa, S.C. APA CANAL 2000 S.A. va formula plangeri penale impotriva persoanelor fizice sau juridice care au fost depistate cu nereguli in conformitate cu prevederile Legii 51/2006 a Serviciilor comunitare de utilitati publice, art. 461, litera a.

 Pentru stoparea acestor actiuni ilegale de furt de apa din sistemul public de alimentare cu apa si a oricarei modalitati de fraudare a consumului înregistrat de aparatul de masura, rugam consumatorii sa anunte reprezentantii S.C. Apa Canal 2000 S.A. prin sesizarea oricarei situatii care pare suspecta la Ghiseul Unic al societatii din Pitesti, Bd. I.C. Bratianu, nr. 24A sau pe adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Vom raspunde cu promptitudine oricarei sesizari privitoare la consum ilegal de apa si vom aplica prevederile legale in vigoare.