f_400_250_16777215_00_images_ANDREEA2020_primar_mosoaia.jpgCă autoritățile locale din comuna Moșoaia gândesc în perspectivă, nu mai este un secret pentru nimeni. Dar să pui pe hârtie un proiect cu o valoare de peste 2 milioane lei care să vizeze, printre altele, crearea de puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice, iar finanțarea acestuia să îți fie aprobată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență reprezintă un real succes pentru orice administrație publică din această țară.

„Am semnat contractul privind Asigurarea infrastructurii pentru Transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local), respectiv puncte de reîncărcare vehicule electrice, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), COMPONENTA C10 – FONDUL LOCAL. Valoarea totală a proiectului este de 2.190.896,86 lei, iar perioada de implementare este de 12 luni.

Această investiție presupune realizarea a două staţii de încărcare a autoturismelor electrice, o adevărată necesitate având în vedere cerinţele europene, şi mai ales direcţia în care evoluăm din acest punct de vedere, mobilier inteligent şi anume staţii de autobuz smart cu încărcare USB şi achiziţionarea de camere video cu LPR care să ajute autorităţile în caz de nevoie.

Totodată, acest proiect are în vedere realizarea unuia dintre cele mai moderne, utile şi practice site-uri web din Argeş, un site care să dea posibilitatea cetăţenilor să interacţioneze cu administraţia, să primească feedback, răspunsuri, să facă plăţi, sesizări etc. Necesitatea acestui site este una reală, cu atât mai mult cu cât oamenii s-au obişnuit să rezolve lucrurile sau să afle lucruri la un click distanţă”, susține primarul Ion Necula.