Anul acesta, eforturile administraţiei publice locale s-au îndreptat şi către o serie de memorii, adrese, tatonări şi pistonări la adresa celor de la Distrigaz, de la care aşteptau acceptul pentru câteva investiţii extrem de importante pentru cetăţenii din comună.

Din păcate, Distrigaz – când vine vorba de astfel de proiecte la care – culmea! – nu pun banii domniile lor, ci doar sume modice de cofinanţare – lungesc povestea ca la Mioveni, acolo unde primarul a trebuit să aştepte după avizul celor de la Gaze aproximativ 20 de ani pentru a branşa un cartier pe banii proprii!

Administraţia de la Moşoaia a reuşit să accelereze procedura şi să pistoneze Distrigazul, astfel că anul acesta, cetăţenii de pe Lunga Lăzăreşti vor avea gaze pe o distanţă de 1,5 kilometri, o investiţie de 3,5 miliarde lei vechi fără TVA, Strada Principală din Satul Bătrâni în lungime de 2,5 kilometri şi o valoare de 5,7 miliarde lei vechi fără TVA, precum şi două străzi adiacente din Smeura de Sus.

Administraţia condusă de primarul Ion Necula şi viceprimarul Adrian Frîntură promite că va face tot posibilul ca pe aceste străzi să existe gazele până în toamna acestui an.

Tot de la Distrigaz, administraţia de la Moşoaia aşteaptă avizele şi pentru străzile Câmpul cu Maci, Ţârdeşti şi Dealul Viilor.

Problemele legate de procedurile acestea sunt întâlnite atât la investiţiile legate de gaze naturale, cât şi la extinderea unor reţele de electricitate. Administraţia a făcut în ultimul an zeci de adrese în acest sens şi promite că va insista inclusiv pe lângă parlamentarii de Argeş pentru modificarea legislaţiei, în aşa fel încât să permită oamenilor branşarea mult mai rapidă, cu atât mai mult cu cat sumele sunt plătite adesea fie de administraţiile locale, fie de cetăţean, şi atunci vine întrebarea firească: de ce e nevoie ca omul să aştepte pe banii lui un aviz?…